Prima_Undersidor_39

PRIMA Vuxenpsykiatri Liljeholmen
Välkommen till PRIMA Vuxenpsykiatri Liljeholmen!

Mottagningen erbjuder psykiatrisk specialistvård för boende i stadsdelarna Hägersten-Älvsjö och Skärholmen. Personer över 18 år med psykologisk ohälsa är välkomna till oss för utredning, diagnostisering och behandling. Vårt uppdrag är att utreda och behandla måttlig till svår psykiatrisk problematik med vilket avses t.ex. depression, bipolär sjukdom, posttraumatiskt stressyndrom, tvång och svårare former av ångest som påverkar funktionen i vardagslivet. Vi arbetar även med utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar t.ex. ADHD och autism.

Lindriga till måttliga psykiatriska problem hänvisas till primärvården. Med lindriga till måttliga psykiatriska problem avses t.ex. sömnstörning, oro, utmattning, rädsla och lindrig depression. För att hitta en mottagning nära dig, var god se information på 1177.

Öppettider
Måndag–fredag klockan 08.00–17.00

Besöksadress
Katrinebergsvägen 6, plan 4
117 43 Stockholm
Hitta hit
LiljeholmenVuxenpsykiatri

Telefon 08-580 04 050
Kontakta oss gärna via 1177.
Återbud kan lämnas via 1177 eller via telefon.

Kontakt & öppettider på telefon
Växel: 08 580 04 050
Recepttelefon: 08 580 04 050 knappval 2 09.00-16.00
Läkarbokning: 08 580 04 050 knappval 3 vardagar 09.00-11.00 (torsdagar 10.00-12.00)

Vid behov av psykiatrisk hjälp efter kontorstid kontakta PRIMA Jour- och bedömningsteam på telefon: 08 – 580 041 00 kl 08:00-22:00. Vid nödsituation och behov av omedelbar hjälp, ring 112.
Prima Jour- och bedömningsteam kan hjälpa med akuta krissamtal, psykiatriska bedömningar, läkemedelsrådgivning, självmordstankar och frågor om vart du ska vända dig för att få rätt vård.

Tidsbokning för dig som är patient hos oss
Om du som patient hos oss behöver prata med läkare, exempelvis angående intyg eller din farmakologiska behandling.
Telefonen för läkarbokningar är bemannad helgfria vardagar måndag, tisdag, onsdag och fredag mellan klockan 09.00-11.00 samt torsdagar mellan klockan 10.00-12.00. Du kan även höra av dig genom 1177.

Receptfrågor
Du kan förnya recept genom att skicka meddelande till oss via 1177 eller ringa recepttelefonen.
Telefonen för receptfrågor är bemannade vardagar mellan klockan 09.00-16.00. Det går att lämna röstmeddelande på telefonsvararen vardagar klockan 08.00-09-00 och klockan 16.00-17.00 och övrig tid på dagen om telefonen tillfälligt skulle vara obemannad. Tala tydligt in ditt personnummer, namn, telefonnummer samt vilket läkemedel det gäller. Det går även att ringa om receptfrågor vardagar klockan 18.00-19.00 på telefon 08-580 041 00.

Din läkare kommer ta ställning till om receptförnyelse kan ske direkt eller om du behöver boka tid hos oss först. Receptförnyelse kan alltid dröja upp till 3 arbetsdagar. Du kan själv se när receptförnyelse skett genom att logga in med BankID på 1177 i ”Mina sidor” eller genom Apotekets app.

För dig som behandlas med centralstimulerande läkemedel eller Atomoxetin, var god ring till mottagningen och boka tid. Drop in-mottagningen hos sjuksköterska för patienter med ADHD är stängd tills vidare.

Du som vill bli patient hos oss
Du kan antingen själv ringa till oss för att göra en egenanmälan eller komma på remiss från annan vårdgivare, vanligtvis vårdcentral. När egenanmälan eller remiss är mottagen bedömer vi om du ska kallas till första besöket hos oss för vidare kartläggning.

Du som blivit kallad
Som ny patient får du göra en basutredning på ditt första besök. Basutredningen används sedan för att planera din fortsatta vård och är underlag inför ditt besök hos läkare. Inför första besöket kommer vi be dig att fylla i skattningar som ska ge oss en bild av hur du mår.

På ditt besök hos läkare kommer ni diskutera vidare åtgärder, så som medicinsk och/eller psykologisk behandling och/eller om en utökad utredning ska göras. Vi gör utökade utredningar för neuropsykiatrisk problematik till exempel autism och ADHD. Ibland finns det även anledning att göra en fördjupad personlighetsutredning.

Insatser
Utöver medicinsk behandling kan vi på PRIMA i Liljeholmen, efter bedömning, erbjuda stödjande samtal och psykologisk behandling utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT) och psykodynamisk terapi (PDT). Vi arbetar bl.a. med dialektisk beteendeterapi (DBT) och du kan här hitta information om PRIMA Liljeholmens DBT-team. Behandlingarna bedrivs både i grupp och individuellt.

För dig som efter utökad neuropsykiatrisk utredning fått en diagnos erbjuder vi patient- och anhörigutbildning samt andra insatser som du kan läsa mer om här (adhd, autism).

Vårt affektiva team erbjuder även en särskild patient- och anhörigutbildning för bipolär sjukdom.

För dig som är patient hos oss och har, eller lever med, barn under 18 år erbjuder vi särskilda insatser med syfte att stärka föräldraskapet och stödja barnets utveckling. Kontakta din behandlare eller läkare om du vill veta mer.

Hos vår arbetsterapeut kan du få individuellt stöd med struktur/rutiner i vardagen och anpassade hjälpmedel för t ex planering och tidsuppfattning.

Kurator erbjuder bl.a. rådgivning kring samhällsinsatser och ekonomi samt hjälp med samverkan och kontakt med myndigheter.

Rehabkoordinator kan ge stöd till dig som är sjukskriven i din rehabiliteringsprocess och erbjuder hjälp med anpassning samt återgång till arbetslivet.

Fakturafrågor
Om du har fakturafrågor, t.ex. att du anser att då fått en felaktig faktura från oss, så ska du maila liljeholmen@prima.se och ange namn, fakturanummer och anledning till att du anser fakturan felaktig.

Anhörig/Fullmakt
Vi ser gärna att anhöriga deltar vid vårdmöten. Om du som patient hos oss vill att anhörig ska kunna föra din talan med oss gällande t.ex. tidsbokningar och medicin så behöver du fylla i en fullmakt och lämna till receptionen.

Övrig information
Högkostnadsskydd gäller hos oss, läs mer om frikortet på 1177.

Vi erbjuder inte parterapi. Du kan läsa mer om familjerådgivning hos Stockholm stad eller den kommun du är skriven i.

E-post liljeholmen@prima.se
E-post är endast avsedd för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och vi hänvisar därför återbud, medicinska frågor och liknande till 1177s e-tjänster. För din säkerhet ska du aldrig ange personnummer, symtom m.m. via e-post.

Läs om PRIMA Liljeholmen i vår årsredovisning:
En kultur byggd på tillit.

blommorsmall

Vi strävar hela tiden efter att utveckla och säkra vårdens kvalitet så att resultatet och upplevelsen blir ännu bättre för dig som patient. För att kunna göra det registrerar vår enhet uppgifter i Nationella kvalitetsregister.

För att förbättra kvaliteten inom hälso- och sjukvården för dig och andra med samma sjukdom samlar vi på PRIMA in uppgifter om dig i Nationella kvalitetsregister. Du har rätt att slippa bli registrerad. Du har också rätt att få dina uppgifter utplånade i registret. Om du önskar detta, kontakta din mottagning eller meddela oss detta när du besöker oss. Mer information om kvalitetsregistren och dina rättigheter finns på Psykiatriregisters webbplats psykiatriregister.registercentrum.se/.


Vi på PRIMA Liljeholmen

Erik Kullring
Erik Kullring
Verksamhetschef
Leg. läkare, specialist i vuxenpsykiatri
erik.kullring@prima.se

AndersBerntssonAnders Berntsson
Chefläkare Vuxen, specialist i vuxenpsykiatri
anders.berntsson@prima.se

Ann Reinebo RobertssonAnn Reinebo Robertsson, biträdande verksamhetschef
Leg. sjuksköterska
ann.robertsson@prima.se