Prima_Undersidor_27
Digitala möten
Information angående digitala möten i CarePlatform

På PRIMA använder vi oss av CarePlatform, ett internetbaserat program där vi genomför videosamtal. För säkerhet och sekretess måste man logga in med BankID.

Vuxna över 18 år loggar in med eget BankID. Ungdomar under 18 år som har ett fullständigt BankID (säkerhets-id fungerar ej) kan också logga in själva. En vårdnadshavare med BankID kan logga in åt sin ungdom även om vårdnadshavaren själv inte deltar i samtalet. Detta bestäms i överenskommelse med behandlaren. Vid videosamtal gällande yngre barn ska alltid en vårdnadshavare delta och vara den som loggar in.

Strax innan mötet skickas en länk ut via sms, med en inbjudan till mötet. Följ länken så kommer ni till en inloggningsruta där ni ombeds att logga in med BankID. Det är viktigt att ni innan mötet ser till att behandlaren fått rätt mobilnummer. Gäller det ett barn så behöver man uppge till vem länken ska skickas.

Vi rekommenderar att man deltar i mötet via dator med kamera och mikrofon eller med mobil. Bra internetuppkoppling krävs! Samtalet fungerar bäst med webbläsaren Chrome. Ladda ner appen till mobilen eller dator. Safari och Edge fungerar tyvärr inte optimalt. Se också till att den enhet ni använder är ordentligt uppladdad.