Prima_Undersidor_7

PRIMA Botkyrka

Den 31 december 2022 stänger PRIMA Botkyrka – BUP Skärholmen och BUP Huddinge tar över ansvaret för barn- och ungdomspsykiatrin i Botkyrka. Läs mer här.

Välkommen till PRIMA Barn- och Ungdomspsykiatri Botkyrka! Mottagningen är öppen för barn och ungdomar mellan 0–18 år som har måttlig till svår psykiatrisk problematik och bor i Botkyrka kommun. Verksamheten är kostnadsfri.

Med måttlig till svår psykiatrisk problematik avses t.ex. depression, livsleda, misstänksamhet, psykos, ätstörning, tvång och svårare former av ångest som påverkar barnets fungerande.

Lindriga till måttliga psykiatriska problem hänvisas till första linjen. Med lindriga till måttliga psykiatriska problem avses t.ex. sömnstörning, oro, rädsla och nedstämdhet. För att hitta en mottagning nära dig, var god se information på 1177: Psykiskt stöd för dig som är ung i Stockholms län – 1177.

Vi gör neuropsykiatriska utredningar där den huvudsakliga frågeställningen är autism efter remiss från skolhälsovården. Neuropsykiatriska utredningar där den huvudsakliga frågeställningen är ADHD görs av BUMM med tilläggsavtal.

Vi tar även emot blivande föräldrar som hänvisats till oss från mödravården när det finns en oro inför det blivande föräldraskapet och föräldrar med små barn som hänvisas från BVC där det finns en oro eller problem med det barnet.

Här kan du läsa om hur ett nybesök, vidare insatser, utredning och behandling går till.

Öppettider
Måndag klockan 08.00–19.00
Tisdag-fredag klockan 08.00–17.00

Besöksadress
Tomtbergavägen 2
145 67 Norsborg
Hitta hit
Norsborg

Vi har telefonrådgivning helgfria vardagar klockan 08.00-16.45. Välkommen att ringa oss.
Telefon 08-580 07 100
Du kan också mejla oss dina frågor.
E-post botkyrka@prima.se
Det går också bra att kontakta oss via 1177.
E-post är endast avsedd för allmänna frågor. Vid kontakt via e-post kan vi inte garantera sekretessen och vi hänvisar därför medicinska frågor och liknande till 1177s e-tjänster. För din säkerhet ska du aldrig ange personnummer, symtom m.m. via e-post.

Att lära sig mer och träffa andra i samma situation kan göra stor skillnad i vardagen. Därför ger PRIMA olika typer av utbildningar och informationsträffar:

FÖRELÄSNINGAR
ASTA
PIA
Kognitivt stöd

GRUPPER
Kontakt

ödlaliten

Vi strävar hela tiden efter att utveckla och säkra vårdens kvalitet så att resultatet och upplevelsen blir ännu bättre för dig som patient. För att kunna göra det registrerar vår enhet uppgifter i Nationella kvalitetsregister.

För att förbättra kvaliteten inom hälso- och sjukvården för dig och andra med samma sjukdom samlar vi på PRIMA in uppgifter om dig i Nationella kvalitetsregister. Du har rätt att slippa bli registrerad. Du har också rätt att få dina uppgifter utplånade i registret. Om du önskar detta, kontakta din mottagning eller meddela oss detta när du besöker oss. Mer information om kvalitetsregistren och dina rättigheter finns på Psykiatriregisters webbplats psykiatriregister.registercentrum.se/.

För akuta ärenden utanför mottagningens öppettider, kontakta Stockholms barnpsykiatriska akutmottagning på telefon 08-123 669 00. Vid nödsituation och behov av omedelbar hjälp, ring 112.

Vi på PRIMA Botkyrka

Lotta KrishanCharlotta Krishan, enhetschef
Leg. psykolog
charlotta.krishan@prima.se

MaiBrittGiacobiniMaiBritt Giacobini
Leg. läkare, medicine doktor,
specialist i barn- och ungdomspsykiatri,
specialist i klinisk genetik
maibritt.giacobini@prima.se

Pernilla FlodinPernilla Flodin
Medicinsk sekreterare

Lena_JohanssonLena Johansson
Medicinsk sekreterare

Dimitar KrastevDimitar Krastev
Leg. psykolog

Therese Fredriksson Leveaux
Administratör

Åsa MårsellÅsa Mårsell
Leg läkare, specialist i barn- och ungdomspsykiatri

Solgerd_SydhSolgerd Sydh
Specialpedagog

MatildaUMatilda Utbult
Leg. arbetsterapeut

Maja Backström
Leg. psykolog

Vera Hovne
Leg. psykolog

Rubayet Islam
Leg. sjuksköterska

Viyanne Liljeberg
Leg. sjuksköterska

Therése Lindgren
Leg. psykolog

Hazal Tiftikci
Assistent

Sehnaz Güven
Medicinsk sekreterare
Föräldraledig

Johanna Tunved
Leg. psykolog
Föräldraledig